Verkoopkanalen

Shopify koppelen

Uitleg over de koppeling tussen Shopify en ShopLinkr

Laatste update op 13 augustus 2023

Voordat je Shopify gaat koppelen

Om alle producten in te laden van je Shopify webshop moet elk product een EAN code hebben en ingevuld zijn bij het 'Barcode' veld. Daarnaast moet ook elk product een ingevuld ‘SKU’ veld hebben. Je mag zelf bepalen wat je hier invult, zolang het maar niet leeg is!

Nadat je Shopify hebt gekoppeld

Alle producten in je Shopify winkel komen zometeen op de “ShopLinkr” locatie te staan. Zodra dit is gebeurd moet je de bezorginstellingen van je Shopify winkel aanpassen. De “ShopLinkr” locatie is nu namelijk niet gekoppeld aan een bezorglocatie. Kopieer de verzendtarieven van je oude locatie over naar de “ShopLinkr” locatie.

Als je dit niet doet kunnen klanten niks bestellen, aangezien ze dan geen bezorgoptie kunnen kiezen!

Shopify koppelen aan ShopLinkr

1. Log in op je Shopify account en ga naar “instellingen”.

2. Klik op “Apps en verkoopkanalen” en vervolgens op “Apps ontwikkelen”.

1. Klik op “De ontwikkeling van gepersonaliseerde apps toestaan”.

1. Klik nogmaals op “De ontwikkeling van gepersonaliseerde apps toestaan”.

1. Klik op “Een app maken”.

1. Vul een app naam in, bijvoorbeeld “ShopLinkr” en klik op “App maken”.

1. Klik op “Configuratie” en vervolgens bij “integratie van beheerders-API” op “Configureren”.

1. Selecteer vervolgens alle scopes.

1. Klik vervolgens op “Opslaan”.

1. Klik rechtsboven op “App installeren”.

1. Klik op “Installeren”.

1. Klik nu op “Token één keer onthullen”. Er verschijnt nu een token, deze moet je goed bewaren. Je kunt deze achteraf niet meer inzien, sla hem dus ergens goed op!

1. Ga vervolgens in ShopLinkr naar “Instellingen" —> "Verkoopkanalen” en klik op “Verkoopkanaal koppelen”.

1. Selecteer als type “Shopify”.

2. Vul vervolgens de “access token” en “domain” in. De access token is de “Toegangstoken beheerders-API" welke je van Shopify hebt ontvangen (deze token heb je gekregen in stap 12). De domeinnaam is de volledige ontwikkel domeinnaam van Shopify, dat eindigt op myshopify.com, bijvoorbeeld: shoplinkr.myshopify.com.

3. Klik vervolgens op “Koppelen”.

Alle informatie zal worden geïmporteerd en de voorraad zal worden aangepast naar de voorraad die staat in ShopLinkr, mits het product al bestaat.

Vanaf dit moment is ShopLinkr de enige plaats waar je voortaan je voorraad hoeft aan te passen.