Aan de Slag

Een bundel aanmaken

Een bundel aanmaken een eenvoudig en zo gedaan.

Laatste update op 13 september 2023

Zoals de naam al zegt, met de “Product Bundel” feature kun je producten bundelen. Stel je voor: je verkoopt een telefoon en een oplader. Deze producten verkoop je beide los, maar je wilt ze ook als bundel verkopen (bijvoorbeeld met een bundel korting). Dan maak je een product bundel aan. Er zijn dan 3 producten in ShopLinkr: de telefoon, de oplader, en de product bundel. De product bundel is dus een combinatie van de 2 producten.

Hoe maak ik een product bundel?

1. Maak in je verkoop kanaal een nieuw product aan. Dit product wordt je product bundel. Zet hier net als normaal een titel, prijs, afbeelding, etc. in. Bijvoorbeeld: “Telefoon + Oplader Bundel”.

2. Navigeer in ShopLinkr naar de product pagina van dit nieuwe product (je product bundel).

3. Bewerk het product en vink het vakje Bundel product aan.

4. Selecteer de producten dat je wilt toevoegen.

5. Klik op Product bijwerken. Het product is nu een product bundel! Maar er zitten nog geen “sub-producten” in de product bundel. Dit wil zeggen dat de product bundel nu nog leeg is.

6. Klik op de product bundel pagina op Producten toevoegen in de sectie “Sub-products”.

7. Selecteer het product dat je wilt toevoegen.

8. Vul de hoeveelheden in. Dit is hoe vaak het product in de product bundel zit.

9. Klik op Opslaan.

De voorraad van de product bundel wordt berekend op basis van de voorraad van de de sub-producten. Stel dat je 10 telefoons hebt, máár je hebt maar 6 opladers, dan zal de product bundel een voorraad hebben van 6 (ervan uitgaande dat je aangeeft dat beide producten 1x voorkomen in de product bundel) omdat het maar 6x mogelijk is om deze bundel te verkopen.

Wat gebeurt er als de product bundel wordt besteld?

Zodra de product bundel wordt besteld, zullen alle losse sub-producten omlaag gaan in voorraad (met het aantal dat je hebt ingesteld). Hierdoor zal uiteraard ook de voorraad van de product bundel worden aangepast.

Wat gebeurt er als een product dat in een bundel zit wordt besteld?

Zodra een product wordt besteld zal de voorraad van dat product worden aangepast. Maar ook de voorraad van alle product bundels waar dit product in voorkomt. Op deze manier hoef je je nooit meer zorgen te maken over de voorraad van je product bundels. Je kunt het eenmalig goed instellen en je hoeft er verder niet meer naar om te kijken!